Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Anbefalinger til industrien

Prosjektets anbefalinger og tiltak for norsk sokkel.

Et brev med anbefalinger er sendt til operatører og borekontraktører med aktiviteter på norsk sokkel.  Last ned brevet her.

 

ANBEFALINGER FOR BRØNNPLANLEGGING OG BOREOPERASJONER

Revisjon av standarden Norsok D010

Den formelle prosessen med å oppdatere standarden settes i gang.

Oppdateringen bør:
- inkludere krav for låsing av foringsrør i brønnhodet
- utvide og beskrive krav relatert til negativ trykktesting/innstrømmingstest.
- inkludere og klart definere begrepet negativ trykktesting/innstrømmingstest.
- spesifisere kravene for uavhengig designverifikasjon for kritiske sementjobber 
- inkludere krav og frekvens for periodisk fysisk testing av   nødaktiveringssystem av havbunnskontrollsystem

ANBEFALINGER FOR BRØNNKONTROLL

- Utvide mandatet til Drilling Managers Forums (DMF) innsatsgruppe for brønnhendelses  til å inkludere utvikling av standardisert kategoriseringsmetodologi for læring og erfaringsoverføring etter brønnhendelser

- Norsk olje og gass anbefaler at alle operatører og borekontraktører på norsk sokkel reviderer  sine interne styringsdokumenter med elementene fra prosjektgruppens anbefalinger i de respektive kravene til endringsledelse

- Ta anbefalt praksis for klargjøring av BOP eller utblåsningssikringsventil for ROV-aktivering eller aktivering av fjernstyrt undervannsfartøy inn i revisjonen av Norsok D001.

- Norsk olje og gass anbefaler at operatører og riggeiere gjennomgår interne styringsdokumenter og slik at de inkluderer nødvendig krav til etablering av bro-dokument mellom relevante brønn kontroll dokumenter hos partene.    

ANBEFALINGER INNEN KOMPETANSE

Det etableres en ny arbeidsgruppe for å koordinere med globale initiativ innen kompetanseutvikling og kvalitetssikring (OGP-GIRG, OSPRAG-) med mål om å:
-  etablere minimumskrav til teknisk utdannelse og kompetansevurdering for nøkkelpersonell og ledere involvert i dypvannsboring og brønnoperasjoner.
- Utvikle og implementere høyere brønnkontrollutdannelse for dypvannsboring og ytterligere krav til eksisterende utdannelsesstandarder og sertifikat innen brønnkontroll
- Utvikle og implementere trenings- og kvalifikasjonsrposesser for personell ansvarlig for operasjoner, vedlikehold og modifikasjoner på undervannsbrønnsystemer.

ANBEFALINGER RUNDT STENGING AV BRØNN OG OPPSAMLING

Norsk olje og gass vil støtte, men som organisasjon ikke delta i, det globale prosjektet  som arbeider ut løsninger for stengning av brønner og eventuell oppsamling av olje. Prosjektlderen i Norsk olje og gass følger opp de internasjonale prosjektene gjennom Statoil.

Andre selskaper med aktivitet på norsk sokkel oppfordres til å lage egne strategier for sin involvering.

ANBEFALINGER INNEN OLJEVERN

Industrien skal:
- gjennomføre en gapanalyse av Norsk Oljevernforening for Operatørselskaps (NOFO) kompetanse og kapasitet relatert til dagens beredskapsplaner for alle fire barrierer og oljeutslipp med varighet over 60 dager hvor som helst på norsk sokkel.

- lage en samarbeidsavtale for oljevernberedskap mellom landene rundt Nordsjøbassenget.

-  vurdere brenning av olje som en tilleggsmetode for opprenskning i Norge.

-    følge utviklingen innen bruk av undervannsdispergering som del av OGPs prosjekt.

ANBEFALINGER RUNDT SAMORDNET LEDELSE

Industrien skal etablere en gruppe for å vurdere innføringen av enhetlig skadestedsledermodellen i Norge

Gruppen bør ha medlemmer fra beredskapsorganisasjoner i utvalgte selskaper, NOFO og myndighetene.

ANBEFALINGER VEDRØRENDE KJEMIKALIEEKSPONERING VED ULYKKER OG AKUTTE UTSLIPP

Hendelser som fører til utslipp av hydrokarboner, kan føre til at involvert personell blir eksponert for ulike kjemikalier. Eksponeringen kan forekomme både i forbindelse med selve ulykken, ved avgrensingsoperasjoner og i forbindelse med opprydning. Flere av kjemikaliene kan føre til uheldige helsemessige effekter.

Det ble i 2011 etablert samarbeid mellom DwH-prosjektet og Kjemikalieprosjektet i Norsk olje og gass. Anbefalingene fra DwH-prosjektet bygger på funn og resultater fra granskingsrapporter, i tillegg til erfaringer og ekspertise fra Kjemikalieprosjektet. Et arbeidsmøte ble arrangert for å utarbeide industriens anbefalinger ved fare for eksponering ved akutte utslipp av hydrokarboner, både når det gjelder avgrensnings- og opprydningsarbeid.

Arbeidsmøtets anbefalinger kan leses her.