Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Mekling med Safe på Oljeoverenskomsten

Safe aksepterte ikke forhandlingsresultatet på Oljeoverenskomsten som blant annet gjelder for landanlegg. Dermed går oppgjøret til mekling som starter i dag, med avslutning ved midnatt.

MEKLING: Meklingen er i gang mellom Norsk olje og gass og Safe.

Under forhandlingene i mai i år ble Norsk olje og gass og Safe enige om en anbefalt avtale for neste tariffperiode med svarfrist 1. september.

Overenskomsten er primært en rammeavtale, noe som blant annet innebærer at lønnen fastsettes/forhandles lokalt. Safe er ikke fornøyd med forhandlingsresultatene som er oppnådd hos bedriftene innen fristen, og dermed har oppgjøret gått til mekling som starter i dag. Mekler er Anne Cathrine Frøstrup.

– Det er noe krevende å se hva vi skal mekle om ettersom de materielle tingene som lønn og tillegg skal forhandles om lokalt – ikke sentralt. Men vi håper selvsagt at vi kommer frem til en løsning, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Overenskomsten gjelder for medlemmer av Safe, og de tilsluttede fagforbundene Parat og Negotia. De arbeider i hovedsak fast på land i operatørselskapene. Safe har varslet plassfratredelse for sine medlemmer i følgende bedrifter/arbeidssteder:

  • Esso Norge AS             Slagentangen                         (114 personer)
  • A/S Norske Shell         Ormen Lange, Nyhamna      (105 personer)
  • Statoil ASA                   Melkøya                                   (119 personer)

Hvis konflikt er konsekvensen at Ormen Lange/Nyhamna og Melkøya må stenge ned. Slagentangen har for tiden revisjonsstans, og en eventuell konflikt vil forlenge denne stansen.

Kontakt

Jan Hodneland, forhandlingsleder Norsk olje og gass, mobil +47 913 41 301

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsansvarlig lønnsforhandlinger, Norsk olje og gass, mobil +47 952 82 808