Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Forlengelse av gyldighet på sikkerhets- og beredskapskurs

Oppdatert 31. mars 2020.

Endring:

Fra og med 1. november 2020 vil forlengelse av gyldighet på sikkerhets- og beredskapskurs opphøre. For mer informasjon, se her

 

 

 

Norsk olje og gass informerte 13. mars om at sikkerhets- og beredskapskurs gis forlenget gyldighet inntil ny informasjon blir gitt. Regjeringen har videreført alle tiltakene som er iverksatt for å bekjempe utbruddet av Covid-19 i Norge.

I og med at perioden for smittetiltak videreføres gjøres følgende endring i anbefaling for gyldighetsperiode for gjennomførte kurs:

Kurs der gyldigheten går ut i perioden 01.01.2020 og fram til ny informasjon blir gitt, har forlenget gyldighet.

 Dersom kurs har utgått gyldighet før denne datoen, for eksempel 20.12.2019, må operatørene avviks behandle dette. Ref. kap. 6 Avvik i 002 Norsk olje og gass anbefalte retningslinjer for sikkerhets- og beredskapsopplæring.

Opprinnelig sak, 13.02.2020:
Norsk olje og gass 002 anbefalte retningslinjer for sikkerhets- og beredskapsopplæring setter krav til gjennomføring av og gyldighetsperiode for sikkerhets- og beredskapskurs.

På grunn av den pågående koronavirussmitte (Covid 19) situasjonen gjøres følgende endring i anbefalingen for gyldighetsperiode for gjennomførte kurs.

For sikkerhets- og beredskapskurs der gyldigheten på kurset går ut, forlenges gyldigheten inntil videre.

Det betyr at personell med kurs som har gyldighetsdato som går ut vil ha fornyet gyldighet inntil Norsk olje og gass sender ut ny melding om endret gyldighet for disse kursene.