Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Enighet med Lederne – streiken avblåses

Det ble oppnådd enighet under fredagens mekling hos Riksmekleren mellom Norsk olje og gass og fagforbundet Lederne. Dermed er den ti dager lange streiken over.

Fagforbundet Lederne har vært i streik siden 30. september. Fredag 9. oktober ble partene kalt inn til Riksmeklerens kontor. Der kom partene frem til en løsning i sokkeloppgjøret.

Det økonomiske oppgjøret ble landet i tråd med frontfagets rammer, og er likelydende med det Industri Energi og Safe får. Det innebærer et generelt tillegg på 4700 kroner, samt justeringer på variable tillegg og tekniske endringer i avtalene.

I tillegg vises det til lokale protokoller i Aker BP og Equinor, knyttet til håndtering av medlemmer av Lederne som arbeider i kontrollrom på land. Norsk olje og gass/NHO og Lederne er enige om å bestrebe seg på å få til en tariffmessig løsning for denne type personell i norske operatørselskaper innen 1.04.2021.