Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: Kolbjørn Andreassen/Norsk olje og gass

Forhandlingene for oljeservice i gang

I dag starter lønnsforhandlingene for de organiserte i oljeservicebedrifter. I overkant av 5000 ansatte er omfattet av avtalene.

Tirsdag 20. oktober og onsdag 21. oktober er denne uken satt av til forhandlinger på oljeserviceavtalene: Oljeserviceavtalen for Industri Energi og Brønnserviceavtalen for Safe. Avtalene er likelydende.

I august ble partene i frontfaget, som gjelder konkurranseutsatt industri, enige om en løsning etter mekling på overtid.

Løsningen innebærer blant annet at man ble enig om en samlet økonomisk ramme for årslønnsveksten i år på 1,7 prosent. Rammen består av fjorårets lønnsoverheng, effekter av sentralt oppgjør, samt beregninger for lønnsglidning, det vil si sannsynlig resultat fra lokale lønnsforhandlinger.

Denne rammen fra frontfaget skal nå etterfølgende oppgjør forholde seg til.

- Vi er inne i et usedvanlig krevende år. Olje- og gassprisene har falt kraftig i kjølvannet av koronapandemien som følge av mindre etterspørsel, og vi ser at pandemien vil prege etterspørselen også i neste år. Leverandørene presses kraftig på marginene og trenger et svært moderat oppgjør som bidrar til at næringen kommer best mulig ut av den økonomiske krisen vi er inne i, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.


Fakta om oljeserviceoppgjøret

I overkant av 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene:

Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Altus Intervention, Weatherford Norge, Aker Solutions (avd Ågotnes), Vetco Gray Scandinavia, Oceaneering Asset Integrity, Subsea 7 Norway, Expro Norway, Franks International, Welltec Oilfield, Cameron Norge, Ramco Norway, PSW Technology, Rely0n Nutec Norway, Enhanced Drilling, IOS Tubular Management, Intertek West Lab, Soiltech Offshore Services, ResQ, Landmark Graphics, Petrotech, Stratum Reservoir Norway, Benor, KCA Deutag Drilling Norge, Speedcast Norway, Altus Intervention Technologies, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, TWMA Norge.

Kontakt
Kolbjørn Andreassen, informasjonssjef i Norsk olje og gass, mobil: +47 952 82 808 epost: ka(a)norog.no