Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Sokkeloppgjøret i havn

Etter to dagers forhandlinger er lønnsoppgjøret i havn for de 7000 ansatte som jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell.

Årets lønnsoppgjør er et mellomåroppgjør med regulering av lønnssatsene. Tirsdag og onsdag denne uken har det vært forhandlinger på sokkelavtalene mellom Norsk olje og gass og forbundene Industri Energi, Safe og Lederne.

Det ble avtalt et årlig generelt tillegg på kr 20.100 inklusive sokkelkompensasjon og feriepenger samt en justering av satsene for skift/nattillegg og helligdagstillegg.

-  Vi er fornøyde med å ha kommet i mål etter to dager med forhandlinger. Oppgjøret er innenfor rammen som tidligere i år ble avtalt sentralt mellom hovedorganisasjonene, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Om lag 7000 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.