Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Brudd i sokkeloppgjøret

Forhandlingene på sokkeloppgjøret endte i brudd med Industri Energi, Safe og Lederne. Oppgjøret går dermed til mekling.

Norsk olje og gass har gjennom to dager forsøkt å finne en løsning med de tre fagforbundene som har likelydende avtaler.

- Det har vært krevende forhandlinger fordi fagforbundenes forventninger til årets oppgjør er store. Likevel hadde vi tro på å komme i mål gjennom forhandlingene. Dessverre stiller ett av forbundene, Industri Energi, krav som ligger langt utenfor virkeområdet for avtalene, noe vi ikke kan akseptere, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er direktør for arbeidsliv og forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Dato for mekling er 10. og 11. juni.

Tidligere i vår ble Norsk Industri og Fellesforbundet enige om en ramme på 3,7 prosent i for tariffoppgjøret for 2022. Dette danner grunnlaget for de andre oppgjørene i norsk arbeidsliv, også for forhandlingene innenfor Norsk olje og gass' tariffområder.

Om lag 7300 ansatte er omfattet av sokkelavtalene som det ble forhandlet om tirsdag og onsdag denne uken. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter:

Equinor, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Vår Energi, Wintershall Dea Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Neptune Energy Norge, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge, Sodexo Remote Sites Norway, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.

Kontaktperson

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil 952 82 808