Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Enighet om lønn for 6000 ansatte i oljeservice

Mandag kveld ble det oppnådd enighet i lønnsforhandlingene for 6000 ansatte i oljeservicebedrifter.

Mandag denne uken var det forhandlinger mellom Offshore Norge og Industri Energi på Oljeserviceavtalen. Parallelt har det vært forhandlinger med Safe på Brønnserviceavtalen. Forbundene har likelydende avtaler.

Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør med regulering av lønnssatsene.

Under forhandlingene ble det oppnådd enighet med Industri Energi og Safe om at satsene i lønnsmatrisen økes med 46.890 kroner gjeldende fra 1. juni, inklusiv sokkelkompensasjon og feriepenger. Det inkluderer også tillegget som er avtalt i de sentrale forhandlingene mellom LO og YS og NHO. Oppgjøret er i tråd med rammen som ble avtalt sentralt tidligere i vår.

Skift/nattillegget økes med 5 kroner per time, mens helligdagsgodtgjørelsen heves med 75 kroner.

Det er om lag 6000 ansatte på de to oljeserviceavtalene det ble forhandlet om. Disse jobber i følgende leverandørbedrifter:

Altus Intervention AS, Aker Solutions AS, avd Ågotnes, Baker Hughes /Norge, Halliburton AS, Oceaneering AS, KCA Deutag Drilling Norge AS, Schlumberger Norge AS, Subsea 7 Norway, Weatherford Norge AS, Vetco Gray Scandinavia, Altus Intervention (Technologies) AS, Benor, Cameron Norge AS, Enhanced Drilling AS, Expro Norway AS, Franks International, Intertek West Lab, IOS Tubular Management, Landmark Graphics, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, Oceaneering Asset Integrity, Petrotech AS, PSW Technology, RelyOn Nutec Norway AS, Ramco Norway AS, ResQ, Soiltech Offshore Services AS, Stratum Reservoir (Norway) AS, Speedcast Norway AS, TWMA Norge og Welltec.

Kontaktperson
Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Offshore Norge, mobil 952 82 808