Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Offshore Norge på Arendalsuka 2024

Offshore Norge deltar på Arendalsuka i år som før, og nok en gang står energispørsmål høyt på agendaen. Her kan du se hvor vi er når, og hva som skjer gjennom uka.

En titt på programmet viser at Offshore Norge sine arrangementer, og de arrangementene hvor vi står som medarrangør, vil dreie seg om hvordan vi skal håndtere tiden som kommer.  

Hvilken rolle vil olje og gass spille fremover? Og hvorfor er det fortsatt behov for fortsatt leting etter olje og gass? Havvind, havbunnsmineraler og karbonfangst og -lagring er blant de mest diskuterte energisatsingene det siste året og for Offshore Norge er dette også viktige temaer for årets program i Arendal. 

Alle arrangementene på Madam Reiersen vil bli streamet, i tillegg til noen øvrige arrangementer. Mer informasjon kommer fortløpende. 

Streamingen vil som hovedregel ta plass på vår Facebook-side. 

Mandag 

Den store havvindkvelden 

Vi sparker i gang havvinddiskusjonene på Arendalsuka 2024 med å samle hele industrien til den store havvindkvelden. 

Medarrangører: Norwegian Offshore Wind og Fornybar Norge 
Tid: Mandag 12. august kl. 19:00 - 23:00 
Sted: Christian Radich 
Se mer her.

Tirsdag 

Towards 2050: The future of German-Norwegian energy cooperation

This event will address the energy cooperation between Norway and Germany. The aim is to explore the forefront of bilateral cooperation in the energy sector at this seminar organized by KonKraft and the German-Norwegian Chamber of Commerce. This event will take stock of Norway's central role in shaping Europe's energy future, showcasing its potential contributions to energy production and supply over the coming decades. 

Arrangører: KonKraft (Offshore Norge, Norsk Industri, Norges Rederiforbund, NHO, LO, Fellesforbunder og Industri Energi) og Norsk-Tysk Handelskammer 
Tid: Tirsdag 13. august kl. 14:00 - 15:00 
Sted: Madam Reiersen, Baren 
Se mer her. 

Utslippskutt på sokkelen og kraftbalanse: Ja takk begge deler!

Hvilke nye teknologier og løsninger vil kunne bidra til å redusere behovet for kraft fra land – og hvordan kan vi akselerere utviklingen av disse løsningene? Bør det etableres et eget CO2-fond for å understøtte forskning og utviklingen av nye teknologier, og hvordan kan petroleumsnæringen selv ta større ansvar for eget kraftbehov? 

Medarrangører: SINTEF Energi AS og LowEmission 
Tid: Tirsdag 13. august kl. 16:00 - 16:45 
Sted: Thon Hotel Arendal 
Se mer her.

Onsdag 

Havmineraler – redning eller ødeleggelse?

Industrien beskriver havmineraler som avgjørende viktig for det grønne skiftet, og Norges muligheter for å utnytte dem som en enorm industriell mulighet. Motstanderne beskriver dette som den neste store naturødeleggelsen uten kunnskapsgrunnlag, og viser til stor internasjonal motstand mot utvinning. Arendalsuka tar den neste store miljødebatten! 

Medarrangører: Arendalsuka og WWF 
Tid: Onsdag 14. august kl. 13:00 - 14:00 
Sted: Arendal kultur- og rådhus, Store Torungen 
Se mer her.

Havvindåret 2025: Hva forventer havvindutviklerne og hva svarer politikerne?

I 2025 skal partiene utarbeide nye partiprogrammer hvor havvind bør få en sentral og offensiv plass. Til neste år et det også et viktig stortingsvalg som kan få betydning for havvindsatsingen. På dette arrangementet vil aktører fra havvindselskapene diskutere hva de forventer i 2025, og vi spør sentrale politikere hvilke havvindssaker er viktigst for dem i 2025. 

Medarrangører: Norwegian Offshore Wind 
Tid: Onsdag 14. august kl. 14:00 - 14:45 
Sted: Madam Reiersen, Baren 
Se mer her.

Ivaretar regjeringen norske bedrifters behov og interesser i EØS-avtalen?

Velkommen til debatt om hvordan regjeringen og næringslivet skal samarbeide bedre for å ivareta næringslivets interesser i EØS-avtalen. 

Medarrangører: NHO Mat og Drikke og Finans Norge 
Tid: Onsdag 14. august kl. 14:00 - 15:00 
Sted: MØR biffhus 
Se mer her.

Torsdag 

Norge som energinasjon i et Europa i krig

Hva blir Norges rolle som energileverandør til Europa? Hvilke forventninger og krav stilles til oss? Og har det blitt farligere å være energinasjonen Norge? Til samtalen kommer noen av Norges mest sentrale militære ledere, analytikere som er eksperter på hvordan energimarkedene og forskere med bred kunnskap om internasjonal politikk. 

Tid: Torsdag 15. august kl. 10:00 - 11:00 
Sted: Madam Reiersen 
Se mer her.

Havbunnsmineraler – Hva skal til for å lykkes?

Utvinning av havbunnsmineralene kan potensielt skape en helt ny industri for landet. For å lykkes kreves langt mer kunnskap om miljøkonsekvensene og ressurspotensialet, samt samarbeid langs hele verdikjeden. I dette arrangementet diskuterer vi hva som skal til for å lykkes med havbunnsmineraler. 

Medarrangører: GCE NODE, GCE Ocean Technology og Norwegian Forum for Marine Minerals (NMM) 
Tid: Torsdag 15. august kl. 10:00 - 11:00 
Sted: Bærekraftscenen 
Se mer her.

CO₂-lagring: Hvor må vi være i 2030 for å ha en konkurransedyktig industri i 2050?

Offshore Norge og Zero inviterer til et CCS arrangement som skal belyse viktigheten av realisering av en stor-skala industri for CO₂-lagring på norsk sokkel. Dette er avgjørende for at både Norge og EU skal nå sine klimamål. 

Medarrangører: Zero 
Tid: Torsdag 15. august kl. 12:00 - 12:50 
Sted: Madam Reiersen 
Se mer her.