Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen ny sjef for Norsk olje og gass

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (55) er ansatt som administrerende direktør for Norsk olje og gass.

NY SJEF: Karl Eirik Schjøtt-Pedersen introduserte seg for sine nye medarbeidere i Stavanger, Oslo og Tromsø under et allmøte i dag tidlig. Bak står styreleder Tor Arnesen. Foto: Bjørn Vidar Lerøen

- Han er rett mann for jobben, sier styreleder Tor Arnesen i Norsk olje og gass.

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har en lang politisk karriere bak seg og er i dag selvstendig næringsdrivende.

- Olje- og gassindustrien er Norges viktigste næring. Å lede organisasjonen for denne næringen er rett og slett en fantastisk utfordring, sier Schjøtt-Pedersen.

Styret i Norsk olje og gass har de siste månedene vurdert en rekke kandidater til stillingen.

 - Vi har hatt mange svært gode kandidater til vurdering. Schjøtt-Pedersen var førstevalget med sin unike politiske erfaring og lederkompetanse . Vi har sett etter en tydelig stemme for industrien, og en som kan lede arbeidet med å sikre gode vilkår for industrien fremover, sier styreleder Tor Arnesen.

 - Hvis man har jobbet lenge med politikk som jeg har, så vet man hvor enormt viktig denne næringen er - og fortsetter å være. Det er med mye energi og respekt jeg ser frem til oppgaven, sier Schjøtt-Pedersen.

Schjøtt-Pedersen er fra Vardø, og var stortingsrepresentant fra 1985-2009. Han har vært statsråd i Fiskeridepartementet og Finansdepartementet. Fra 2006-2009 var han statssekretær og fra 2009-2013 statsråd ved Statsministerens kontor. Han har erfaring fra en rekke komiteer på Stortinget, og har blant annet ledet Finanskomiteen.

Schjøtt-Pedersen etterfølger Gro Brækken som sluttet som administrerende direktør tidligere i år. Han tiltrer stillingen i begynnelsen av mai.

For ytterligere opplysninger, vennligst kontakt:

Forespørsel om intervju eller medvirkning fra Arnesen eller Schjøtt-Pedersen rettes til kommunikasjonsdirektør Tommy Hansen, mobil 909 58 450