Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Rådgivere samles i nord

For å lære mer om nordnorsk næringsliv og mulighetene i nord, inviterer Norsk olje og gass, i samarbeid med NHO Troms og Svalbard, til rådgiversamling for rådgivere fra de tre nordligste fylkene.

Nord-Norge er den regionen som har størst økonomisk vekst i hele Norge i 2015. Det er derfor svært viktig at rådgiverne, som er en prioritert arbeidsgruppe for oss, informeres om dette fra næringslivets perspektiv.

 - Det er viktig at næringslivet tar ansvar for en av de viktigste gruppene i skoleverket. Det er de som skal gi råd til elevene  om senere blir arbeidstakere i nord norsk næringsliv, sier Siri Beate Arntzen, kunnskapsrådgiver for Norsk olje og gass.

Rådgiverne har vært samlet på denne måten over flere år. De første samlingene var i Stavanger, i fjor var det i Harstad og i år er turen kommet til Tromsø. Det er ikke bare plassene som har endret seg, det har også tema for samlingene.

- De første årene var olje og gass hovedtema, og vi har satt av en egen dag til det i år også, Men, vi har også valgt å samtidig snakke om nordnorsk næringsliv for nordnorsk ungdom og da er NHO Troms og Svalbard en naturlig samarbeidspartner, sier kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

Det er god spredning på deltakerne fra nord i Finnmark til sør i Nordland. Flere er med for første gang mens andre har vært med både på samlinger i Stavanger og i Harstad. Programmet spenner seg fra IT-industri til sjømatnæring, i tillegg til å legge stor vekt på situasjonen i olje- og gassnæringen i dag. Det er også et poeng for oss å bygge opp under satsingen på realfag, og vi har derfor realfagsrekruttering som en sentral del av programmet.

Næringslivet er også svært interessert i å finne de beste metodene for samarbeid med utdanningssektoren. Det er derfor inkludert en workshop ledet av Norsk olje og gass, hvor vi skal diskutere hvilke metoder som er best for begge parter å samarbeide på.

Olje- og gass-delen av programmet har som formål å vise situasjonen i bransjen, fra et nordvendt perspektiv. Statoil skal fortelle om sin satsing i Harstad, og Norsk olje og gass tar for seg både rekrutteringsarbeid og en innføring i situasjonen næringen står overfor i dag.