Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

– Oljeeventyret pågår fortsatt når dere er pensjonister

Tord Lien åpnet PetroChallenge i Oslo foran 160 elever. 

Phillip Kolkmeier og Igor Dziedzic fra Levanger vgs sammen med Karl Eirik Schjøtt-Pedersen og Tord Lien.

– Den som skal slukke lyset på norsk sokkel er fortsatt ikke født, sa Tord Lien til elevene som denne uken deltok på PetroChallenge i Oslo. 160 elever fra totalt syv videregående skoler har denne uken deltatt på PetroChallenge.

Realistisk innblikk i oljenæringen
PetroChallenge gir elever på videregående skole kunnskap om oljenæringen. Samtidig blir de bevisstgjort på nytten av realfag, engelsk og samfunnsfag og hvordan fagene kan brukes i olje- og gassindustrien.

– Dette er høyst reelle oppgaver elevene begir seg ut på. De får i løpet av to dager bryne seg på det å lete etter olje og gass, søke på lisenser og sørge for økonomisk gevinst, forklarer kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl. I Oslo deltar elever fra de videregående skolene Hvam, Frogn, Lillestrøm, Drammen, Nesodden, Ski og Levanger, forteller Blom-Dahl.

Nye 50 år
Olje- og gassnæringen markerer i år at det er 50 år siden virksomheten på norsk sokkel starter opp. Tord Lien la vekt på at industrien skal være en drivkraft i samfunnet også i de kommende 50 årene. 

– Feltet Johan Sverdrup skal produsere fra 2020 til 2070. Da er dere pensjonister, fortalte Lien elevene. 

Trenger kloke hoder
Lien mener at deltakerne på PetroChallenge er oljenæringens fremtid. 

– Med deres kompetanse skal Norge produsere energi til en voksende befolkning, på en mer bærekraftig måte, samtidig som vi skaper inntekter til å finansiere landets velferd, sa Lien til en lydhør forsamling. 

Engasjerte elever
Victoria Østhus fra Levanger vgs er fornøyd med å ha deltatt på PetroChallenge.

– Jeg har tilegnet meg mye nyttig informasjon om dagens og fremtidens petroleumsindustri, uttaler hun.