Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Olje- og gassindustrien vil trenge ingeniører

Åtte av ti medlemsbedrifter i Norsk olje og gass sier at de vil ha behov for ingeniører innen fem år, ifølge NHOs kompetansebarometer som legges frem i dag. 

– Dette tyder på at bedriftene forventer at aktiviteten tar seg opp igjen i et femårs perspektiv, og da vil det sannsynligvis være et økende behov for ingeniører, som innehar kjernekompetansen i vår bransje, sier Jan Hodneland, direktør for arbeidsliv og kompetanse i Norsk olje og gass.

Muligheter for de unge

 At åtte av ti bedrifter ser for seg å rekruttere ingeniører om fem år er godt nytt for de som i dag starter på ingeniørutdanning. Det ser ut som om det blir nye muligheter for de unge som ønsker seg en jobb i olje- og gassindustrien.

I disse dager er Norsk olje og gass på utdanningsmesser i ulike byer i Norge. Onsdag og torsdag denne uken er vi og møter ungdommer i hovedstaden på messen i Oslo Spektrum. 

– Vi merker tydelig at ungdommene leser aviser og får med seg at mange i bransjen har mistet jobben. De lurer selvsagt på om det er muligheter for dem. Vi deler selvsagt ikke ut jobbgarantier til noen, men sier at de som tidligere har startet på en femårig utdanning når det har vært krevende tider i bransjen, gjerne har hatt mange jobbtilbud allerede før bestått eksamen, sier Hodneland.

Jenter for realfag

I tillegg til dette har Norsk olje og gass et fokus mot unge kvinner. Tirsdag 8. mars arrangerer vi «Jenter for realfag» i samarbeid med ingeniørorganisasjonen NITO. Her vil jenter og mødrene deres få økt innsikt i mulighetene som følger med real- og teknologifaglig utdanning.

HER kan du melde deg på Jenter for realfag.

– Ingeniørutdanning er høyst relevant både for jobber i privat og offentlig sektor, selv om etterspørselen etter ingeniører innenfor olje og gassindustrien nå er lav, er det etterspørsel på nasjonalt nivå. Hele fire av ti bedrifter sier de har behov for ingeniørkompetanse i dag. Det viser hvor viktig ingeniører er i norsk arbeidsliv, sier Hodneland. 

HER kan du lese NHOs kompetansebarometer. 

 Hva er NHOs kompetansebarometer?

Årlig undersøkelse hvor 5000 bedrifter svarer på hvilke kompetansebehov de har i dag og fem år frem i tid.

Resultatene skal gi grunnlag for regional og bransjemessig dimensjonering av utdanningssystemet. Det skal også være en viktig veileder for unge som står overfor utdanningsvalg. Dermed blir kompetansebarometeret et viktig redskap for rekruttering til bedrift og bransje.

Mer informasjon: Eli Ane Nedreskår, Informasjonssjef arbeidsliv og kompetanse, mobil 994 50 101.