Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Fallende søkertall men fortsatt stort ingeniørbehov

Det er beklagelig at antall søkere med petroleumsfag som førstevalg er fallende. – Norsk olje- og gassnæring vil trenge mange kloke hoder i årene som kommer, sier fagsjef kompetanse, Målfrid Rønnevik.

Norsk olje og gass registrerer at antall søkere med petroleumsfag som førstevalg har falt, ifølge Samordna Opptak. Dette er ikke en ønsket utvikling, og vi må sørge for at vi ikke mister de kloke hodene som olje- og gassnæringen vil trenge i årene fremover. Dette er en påminnelse om at det må jobbes enda bedre med å vise langsiktigheten i denne næringen.

-  De unge følger med på det offentlige ordskiftet og leser mediene. Det skapes et bilde av at petroleumsnæringen er på hell, men vi vil tvert imot trenge mange ingeniører, realister og teknologer for å kunne utvikle ny teknologi og bedre produksjonsmetoder. Dette for å bli mer effektive og mer klimavennlige, sier fagsjef kompetanse i Norsk olje og gass, Målfrid Rønnevik.

I fjor så man et stort oppsving i antall søkere på realfaglig utdannelse. I år er det en marginal nedgang i disse fagene, men fortsatt en stor søkermasse. Dette er positivt siden olje- og gassindustrien vil trenge mange realister, så vel som studenter innen petroleumsspesifikke fag.

Behovet for personell i olje- og gassindustrien bekreftes i rapporten fra forskningsinstituttet IRIS, som slår fast at det vil være behov for 22.000 nye ansatte fra 2018 til 2020.

For mer informasjon, kontakt: Informasjonssjef Maiken Ree, tel 977 55 002