Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Fullsatt plug and abandonment-seminar

Onsdag inviterer Norsk olje og gass selskapene i P&A Forum til å dele sine erfaringer innen plugging og forlating av brønner.


AKTIVITET: Selskapene på norsk sokkel jobber sammen for å finne best mulig løsninger på plugging av brønner. Foto: Tommy Ellingsen, Norsk olje og gass

Det er sjette år på rad at representanter fra olje- og gasselskapene, leverandørselskapene, myndighetene, akademia og forskningsmiljøene møtes for å diskutere emnet. I år er det ventet over 500 deltakere på arrangementet.

Plugging av brønner er et viktig område, og teknologien som brukes til dette er i stadig utvikling.

– Alle brønner som bores skal ved endt levetid plugges og forlates permanent. Det pågår teknologiutvikling og effektivisering for å gjennomføre plugging og forlating av brønnene mer kostnadseffektivt, sier Tove Rørhuus, fagsjef for boring i Norsk olje og gass.

Se også: Agenda for seminaret og oversikt over stands

Under onsdagens samling på Quality Airport Hotel på Sola utenfor Stavanger, får deltakerne mulighet til å bli oppdatert på andres erfaringer, samt se på nye løsninger.

– Vi har med representanter fra selskaper som deler erfaring med plugging av brønner og utfordrer industrien til å utvikle ny teknologi, nye metoder som det er behov for, forklarer Rørhuus.

Seminaret varer fra klokken 09.00 til 16.40.