Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Mekling med Industri Energi på oljeserviceavtalen

I dag er det mekling med Industri Energi på oljeserviceavtalen. Fristen går ut ved midnatt.

MØTESTART: Mekler Mats Wilhelm Ruland skal mekle mellom partene Industri Energi (til venstre) og Norsk olje og gass (til høyre).

- Nedgangen i aktiviteten på norsk sokkel har rammet leverandørbedriftene spesielt hardt. Mange av leverandørbedriftene har de siste årene foretatt en betydelig omstilling, med store kostnadskutt og stadige nedbemanninger. Dette er bedrifter som ikke tåler mer vekst i kostnadene. Det vil gjøre situasjonen verre både for bedriftene og medarbeiderne som er ansatt der, sier Jan Hodneland som er forhandlingsleder i Norsk olje og gass.

Han mener at et nøkternt lønnsoppgjør vil være med å bidra til å bedre de norske leverandørbedriftenes konkurransebetingelser. Begge parter må medvirke til at flest mulig arbeidsplasser kan bevares.

Plassfratredelser
Industri Energi har meldt om plassfratredelser for noe over 300 medlemmer i fem bedrifter: Schlumberger Norge AS, Baker Hughes Norge AS, Halliburton AS, Oceaneering AS og Oceaneering Asset Integrity.

En eventuell konflikt vil i hovedsak ramme miljøhåndtering av boreavfall, og kan medføre stans i noen boreoperasjoner. En konflikt vil ikke umiddelbart ramme produksjonen av olje og gass på norsk sokkel.

Mekler er Mats Wilhelm Ruland.

Se også samleside for lønnsoppgjør 2016

Kontakt
Jan Hodneland, forhandlingsleder Norsk olje og gass, mobil + 47 913 41 301

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsansvarlig Norsk olje og gass, mobil +47 952 82 808