Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Møt Norsk olje og gass på Arendalsuka

Norsk olje og gass deltar også i år på Arendalsuka, og klima står høyt på agendaen. Her kan du se hvor vi er når, og hva som skjer gjennom uka.

En titt på programmet viser at Norsk olje og gass' oppmerksomhet vil dreie seg om klima og miljø. Hildegunn T. Blindheim, klimadirektør for Norsk olje og gass ser frem til Arendalsuka.

– Det kommer mye spennende nytt fra bransjen relatert til klima i Arendal, og onsdag lanserer vi et veikart for norsk sokkel. Vi har satt oss et meget ambisiøst mål om å gjennomføre CO2-reduserende tiltak i årene som kommer, og vi gleder oss til å legge det frem, uttaler Blindheim.

PROGRAM: Her kan du se programmet for Norsk olje og gass under Arendalsuka.

Norsk olje og gass har sammen med Norsk Industri, LO, Fellesforbundet, Industri Energi og Norges Rederiforbund blitt enige om veikartet for norsk sokkel fram mot 2030 og 2050.

Veikart for norsk sokkel
Til lanseringen kommer blant annet klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen for å motta veikartet. Senere på onsdag skal administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen møte CICERO-direktør Kristin Halvorsen til debatt. De to tidligere finansministrene skal diskutere produksjon og salg av norsk olje og gass i lys av klimamålene fra Paris. Kjetil Alstadheim fra Dagens Næringsliv leder debatten.

Gassens rolle i Europa
På torsdag legger vi frem rapporten Gassens rolle i Europa. Rapporten som er Thema Consulting Group, tar for seg rollen naturgass spiller i det Europeiske energimarkedet. Vi inviterer til interessant innledninger samt en debatt om naturgassens rolle i kampen mot klimaendringene, ledet av Aslak Bonde. EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker er blant paneldeltakerne.