Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Rektor om bedriftssamarbeid: – Helt fantastisk

Mandag begynte 30 elever på teknologilinjen ved Kuben videregående skole i Oslo. De neste tre årene skal de være tett på flere store bedrifter i olje- og gassnæringen.

FULL KLASSE: Rektor Kjell Ove Hauge tok mandag imot 30 elever ved teknologilinjen. Når disse er ferdige på den videregående skolen, er de klare for en videre realfagsutdanning. Foto: Kuben yrkesarena/Annette Larsen

Samarbeidet mellom Kuben, Aker, Technip, Aibel og Statoil kom i stand i 2013 fordi skolen og bransjen hadde et ønske om å skape et unikt læringsmiljø. Tre år senere, etter en periode med en mindre gruppe elever, har søkertallet til teknologilinjen doblet seg.

– På grunn av sterk konkurranse fra studiespesialiseringsskolene i Oslo sentrum hadde vi litt få søkere de første årene. Nå er vi veldig fornøyde med at vi har fått full klasse, sier rektor Kjell Ove Hauge til Norsk olje og gass, som også er intervjuet av EnerWe i forbindelse med skolestart.

Målet til Kuben er at elevene ved teknologilinjen skal få en formell kompetanse samtidig som de får erfaringer med å jobbe kreativt og løse problemer sammen. Det er også en av årsakene til at skolen har samarbeidet med olje- og gassnæringen.

– Vi er veldig fornøyde med samarbeidet vi har med alle de fire bedriftene, i tillegg til andre som også har kommet med. Det har vært helt fantastisk. Vi hadde ikke hatt den kvaliteten på undervisningen vi har i dag, om ikke bransjen var så tett på, sier Hauge.

– Det at vi er så tett på bedriftene og næringslivet gjør at vi blir mer spennende og attraktive for elevene, fortsetter han.

– Viser at dette fungerer

Kompetanserådgiver Evelyn Blom-Dahl i Norsk olje og gass var med på å danne grunnlaget for linjen hos Kuben videregående skole.

– Samarbeidet mellom Kuben og bedrifter i olje- og gassnæringen er et godt eksempel på at et tett samarbeid mellom skole og næringsliv fungerer, sier hun.

Kuben er den første videregående skolen i landet som tilbyr en linje som jobber tett med olje- og gassindustrien, og søkertallene viser at den er i ferd med å bli populær.

Rigget for høyere utdanning

I tillegg til engasjement fra bedriftene reiser elevene ved teknologilinjen på ekskursjoner som er relevante innen teknologi og innovasjon. De to første årene gikk turene til Den europeiske organisasjon for kjernefysisk forskning (CERN) i Sveits og Andøya Space Center.

En stor del av elevene som går ut av teknologilinjen ved Kuben, fortsetter utdanningsløpet ved NTNU.

– For elevene er det viktig å at se hvordan kunnskapen de tilegner seg på skolen kan brukes i praksis. Det kan igjen være med å øke motivasjonen, gjennomføringsgraden og stimulere flere elever til å velge real- og teknologifag i høyere utdanning, mener Blom-Dahl.