Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Skole sender 280 elever til PetroChallenge

St. Olav videregående har lang tradisjon for deltakelse i oljesimuleringsspillet PetroChallenge. Tirsdag og onsdag skal en ny, stor gjeng finne oljen.


KLEDD TIL FEST: Rasmus Skage Jensen (f.v.), Otto Nessa Ljosdal, Kristian Nedrebø Nesse og Helge Bjørgaas Helle fra Kongsgård dannet et team i PetroChallenge 2014. Foto: Svein E. Abrahamsen, Norsk olje og gass

PetroChallenge arrangeres for ellevte gang. Spillet gir et realistisk bilde av prosessen fra leting til funn av olje og gass. Elevene som er med fra videregående skoler får på en spennende måte brukt real- og teknologifagene, engelsk og samfunnsfag.

– Vi er med fordi vi gjerne vil ha alternative læringsarenaer. Det går ikke å ha alt innenfor skolens fire vegger. For noen vil alternative læringsarenaer, som PetroChallenge, være veldig motiverende. At de får lov til å trykk på knapper og styre selv, synes mange er helt topp, sier assisterende rektor ved St. Olav videregående skole, Grethe Mahan, til Norsk olje og gass.

Les mer: Informasjon om PetroChallenge 2016

280 av hennes elever deltar på PetroChallenge i Rogaland, som denne gang holdes på Sola utenfor Stavanger. Mahan og skolen er tydelige på at de ønsker variert undervisning for elevene. Derfor er de år etter år med på arrangementet.

– Folk lærer på ulike måter. Elevene har som alle andre ulike styrker og svakheter. Jeg tenker at så lenge du varierer treffer du alle til slutt, sier Mahan.

PetroChallenge arrangeres i år i Rogaland, Hammerfest og i Oslo. Spillet samler elever herfra, og det laget, med det beste resultatet på tvers av samlingene, får tur til Cambridge med besøk hos Schlumberger.

– Det er viktigere enn noen gang å satse på utdanning. Vi trenger gode realister og teknologer for å forme og utvikle fremtidens løsninger. PetroChallenge er en del av Norsk olje og gass sitt langsiktige arbeid for å gi elever kunnskap om industrien, og for å vise anvendelsen av realfagene i arbeidslivet, sier kompetanserådgiver Evelyn Blom-Dahl i Norsk olje og gass.

Datoer for samlinger 2016

Stavanger:
27. og 28. september på Quality Airport hotell.

Hammerfest:
26. og 27. oktober hos ENI Norge. 

Oslo:
1. og 2. november hos NHO Majorstua.