Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Store investeringer tross krevende tider

Norsk olje og gass har fått utarbeidet en ny rapport som viser at det ble tildelt 343 kontrakter på norsk sokkel i 2015. – Dette gir arbeidsplasser og inntekter over hele landet, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

- Det er utvilsomt krevende tider for olje- og gassnæringen, men denne rapporten viser at det fortsatt er svært høy aktivitet på norsk sokkel. At vi har investeringer på dette nivået, selv i tøffe tider, viser betydningen av verdiskapingen fra olje- og gassnæringen, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Rapporten, som er utarbeidet av Econ, viser at det ble tildelt 343 kontrakter i 2015. Man kjenner verdien på 80 av kontraktene, som utgjør 94 milliarder kroner. De øvrige 172 kontraktene har ikke oppgitt verdi.

Trykk her for å se Econ-rapporten.

Også i utlandet

Til sammenligning ble det på Hydro Karmøy, tiårets største investering i fastlandsindustrien, investert for 3,9 milliarder kroner.

I tillegg ble det i 2015 inngått 91 kontrakter med norske leverandører på oppdrag i utlandet. Verdien er oppgitt på 23 av disse, som utgjør 16,4 milliarder kroner. De resterende 68 kontraktene har ikke oppgitt verdi.

Ti største

De ti største kontraktene som ble inngått på norsk sokkel er tildelt leverandører som Aibel, Samsung Heavy Industries, Reinertsen, Kværner Stord. Johan Sverdrup er en stor bidragsyter til kontraktstildelingene.

Ti største kontrakter tildelt i 2015 (verdi i millioner kroner):