Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Viktig avklaring fra Høyre om Lofoten, Vesterålen og Senja

Norsk olje og gass er tilfreds med at Høyres programkomite går inn for konsekvensutredning av alle havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

STORT POTENSIAL: Havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja kan inneholde betydelige mengder olje og gass. 

Programkomiteen til Høyre la i dag frem sitt endelig forslag til Høyres program for 2017 – 2021. I forslaget beholder partiet sitt standpunkt om at havområdene Nordland VI og VII og Troms II skal konsekvensutredes for petroleumsvirksomhet.

Norsk olje og gass er tilfreds med at komiteen foreslår å videreføre partiets standpunkt om konsekvensutredning fra inneværende stortingsprogram.

— Vi mener Høyre med dette gir industrien støtte i sitt syn på at det bør utarbeides en helhetlig konsekvensutredning. Potensialet for fremtidig verdiskaping og arbeidsplasser fra disse områdene er enormt. Derfor bør vi ikke begrense konsekvensutredningen til kun utvalgte deler av havområdene, uttaler administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Det endelige vedtaket finner sted på Høyres landsmøte i mars 2017. 

For ytterligere kommentarer:
Andreas Willersrud, tlf: 47 28 42 65