Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Sendte 23 elever til Gyda-plattformen

I samarbeid med Stavanger offshore tekniske skole, ga Repsol elever og lærere et offshoreeventyr i Nordsjøen.

OFFSHORE: Dette er de første seks elevene fra Stavanger offshore tekniske skole (SOTS) som fikk besøke Gyda. Fra venstre: Henrik Løhre Klausen, lærer Børge Harestad, Erik Nilssen, Andreas Heimland, Christian Barka, Sondre Forgaard og Lars-Erik Lorentsen. Rundt elevene og læreren på bildet er det 32 brønner. Foto: SOTS

Av Øyvind Knoph Askeland, informasjonssjef

Den første gruppen med seks elever fra Stavanger offshore tekniske skole ble sendt ut i januar. Siden har resten av årets VG3 elever ved skolen fått ta del i hver sin fem dager lange studietur til Gyda-plattformen.

– Det er første gang VG3-elever får anledning til å dra offshore i forbindelse med opplæringen. At vi får dette til er helt fantastisk, sier faglig leder ved skolen, Børge Harestad, til Norsk olje og gass.

Nye erfaringer

Han tok kontakt med Repsol for å høre om skolen kunne få elevene sine utplassert hos dem. Ikke bare fikk Harestad elevene utplassert, han fikk også offshoretur for begge klassene.

– Vi har fått være på rigg, elevene har fått erfare hvordan det er å reise ut med helikopter, de fikk se HMS-aspektet i praksis. Alt dette er kjempeviktig – og en kvalitetsøkning på utdanningen.

– Det er et fantastisk bidrag fra et oljeselskap. Ikke minst er det også god økonomi på sikt å utdanne folk, selv når det er nedgang i bransjen. Repsol har gjort et godt stykke arbeid her, sier Harestad.

Les også: – Trenger kloke hoder mer enn noen gang

– Må bidra

I perioder med lavt inntak av lærlinger skal opplæring i bedrift erstattes med en likeverdig opplæring i skole. Dette gjøres i såkalte VG3-klasser, som Stavanger offshore tekniske skole i år tilbyr for andre år på rad. De 23 elevene er fordelt på to klasser, boring og mekanisk kabel.

Hos Repsol har det vært høye forventninger til elevene.

– Vi har positive erfaringer med lærlinger her ute. Folk blir mer skjerpet når de skal trene opp lærlinger, fordi de er nødt til å gå mer i dybden på det de gjør. Lærlingene er også kjemperessurser for oss, som løfter stemningen om bord på plattformen, sier plattformsjef på Gyda, Vigdis Bringedal Holst, til Norsk olje og gass.

– I tillegg er det viktig at Repsol tar sitt ansvar for næringen og bidra der vi kan for den nye generasjonen.

Les også: Skaper interesse for olje og gass