Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

– Olje og gass er en bærebjelke for Sørlandet og Norge

Hver og en av oss måtte betalt 130 000 mer i skatt om vi ikke hadde tatt penger fra oljefondet, ifølge Kristiansand-ordfører Harald Furre. Derfor mener han at oljenæringen må satses på også i fremtiden. 

Av Anders Høgalmen, informasjonssjef

– Vi må forstå de enorme bidragene denne næringen har gitt til regionen og landet. Dersom vi ikke kunne brukt oljepenger måtte vi alle betalt 130 000 mer i skatt. Det er det ingen som vil, fortalte Furre på et dialogmøte i Kristiansand.

I Kristiansand møtte lokale- og regionale politikere industrien for å diskutere oljesektoren sett fra Sørlandet. Norsk olje og gass har tidligere arrangert dialogmøter flere steder i Norge. Dagens møte var det første i Kristiansand. Kommunens ordfører Harald Furre fortalte om verdien oljenæringen har for regionen og landet.

– Olje og gassnæringen har vært og er en bærebjelke for Norge og Sørlandet, sier Furre.

Høyre-ordføreren legger ikke skjul på at nedturen i oljenæringen har preget Sørlandet. Mange har mistet jobben de siste årene, men ordfører tror bransjen går lysere tider i møte. Samtidig påpeker Furre at vi ikke kan ta arbeidsplasser og inntekter for gitt.

– Det gjenstår fortsatt store ressurser i havet som vi må velge om vi skal ta i bruk. Velger vi å la oljen ligge, velger vi å la andre produserer oljen. Det vil være land som har et helt annet avtrykk på klima enn Norge, sier Furre.

Frode Jensen fra NOV, fylkesordfører Terje Damman, Nymos administrerende direktør Øyvind Boye, NODEs administrerende direktør Anne Grete Ellingsen og administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen innledet også på dialogmøtet.

I sin innledning roste Schjøtt-Pedersen industriklyngen på Sørlandet.

– Kristiansand og Agder har et verdensledende og tungt fagmiljø på leverandørsiden i olje- og gassnæringen. Regionen har en unik klynge. Det er det ikke alle som er klar over, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.