Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

100 000 elever har besøkt oljeutstilling

I mars 2014 åpnet Teknisk Museum en ny olje- og gassutstilling. Siden da har over 100 000 skoleelever besøkt utstillingen.

FULL SAL: 270 elever fra Kristelig Gymnasium besøkte Teknisk Museum denne uken. Foto: Teknisk Museum

Utstillingen Olje og gass på Teknisk Museum lar publikum oppleve historien om det norske oljeeventyret. Store deler av utstillingen er interaktiv. Det skaper engasjement og deltakelse. Gjenstander, tekst og bilder forteller historier om mennesker i bransjen, banebrytende teknologiutvikling, store kompetanseløft, dristig politikk og betydning av olje og gass - i verdens energimarked, i norsk økonomi og i et miljø- og klimaperspektiv.

Denne uken fikk Teknisk Museum besøk fra 270 elever fra Kristelig Gymnasium i Oslo. Tema var yrkesorientering, oppgaveløsning og egenaktivitet i utstillingen med hovedvekt på olje og gass. Elevene fra Kristelig Gymnasium føyer seg til i rekken av skoleelever som har besøkt utstillingen. Teknisk Museum anslår at utstillingen er besøkt av over 100 000 skoleelever siden den åpnet for drøyt tre år siden. Totalt er den besøkt av over 400 000 mennesker.

– Vi er glad for at så mange har besøkt utstillingen. Det er særlig viktig at skoleelever blir kjent med historien om norsk olje- og gassvirksomhet, og hvordan næringen jobber som en langsiktig verdiskaper og samfunnsbygger, sier rådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

Norsk olje og gass har finansiert utstillingen sammen med medlemsbedriftene ConocoPhillips, ExxonMobil, Lundin, Shell, Statoil, Total, Concedo, Idemitsu, Dana Petroleum, VNG, Repsol, Bayerngas og Subsea 7. Teknisk museum har stått for utbyggingen og innholdet i utstillingen, blant annet i samarbeid med arkitektkontoret Codesign Sweden.