Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Lederne brøt, mens det ble enighet med Industri Energi

Etter to dager med forhandlinger ble det tirsdag kveld oppnådd enighet med Industri Energi i mellomoppgjøret på sokkelavtalene. Lederne brøt forhandlingene.

ENIGE: Leder Frode Alfheim i Industri Energi, og forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass ble enige om årets mellomoppgjør. Lederne valgte å bryte forhandlingene.

Dermed går oppgjøret med Lederne videre til mekling. Datoen for mekling vil bli avgjort på et senere tidspunkt.

- Det er svært beklagelig at Lederne ikke ville godta det fremsatte tilbudet som var i tråd med rammen i de sentrale forhandlingene mellom hovedorganisasjonene, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Årets lønnsoppgjør er et mellomåroppgjør med regulering av lønnssatsene. Mandag og tirsdag denne uken var satt av til forhandlinger.

Under forhandlingene ble det oppnådd enighet med Industri Energi om en økning av satsene i lønnsmatrisen på 12.500 kroner i tillegg til andre, mindre justeringer. Det er i tråd med rammen på 2,4 prosent som ble avtalt sentralt tidligere i vår.

Både Safe og Lederne fikk det samme tilbudet som Industri Energi godtok. Likevel valgte Lederne å bryte, mens Safe signerte på at de ikke godtok tilbudet. Tilbudet blir likevel iverksatt. Det er kun Lederne som har streikerett i år, og oppgjøret med dem går derfor videre til mekling. Lederne har rundt 13 prosent (983 medlemmer) av det totalt antall organiserte som er omfattet av sokkelavtalene. De tre fagforbundene har til sammen 7343 organiserte på sokkelavtalene.

Forhandlingene på oljeserviceoppgjøret vil foregå 6. og 7. juni.

For ytterligere spørsmål, kontakt:
Jan Hodneland, forhandlingsleder Norsk olje og gass, mobil + 47 913 41 301
Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsansvarlig lønnsforhandlinger i Norsk olje og gass, mobil +47 952 82 808