Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Harald Pettersen, Statoil

Stor oppslutning om oljenæringen

Fire av fem nordmenn mener det er viktig å opprettholde olje- og gassnæringen.

Oljenæringen betaler store deler av det norske velferdssamfunnet. I en fersk måling fra Kantar TNS sier 81 prosent av dem som har bestemt seg at det er viktig at vi opprettholder olje- og gassindustrien i Norge.

LES OGSÅ KLASSEKAMPEN: Folket vil bevare olja. 

– Dette er en stor vitamininnsprøyting for alle de 200.000 som jobber i norsk oljenæring. Det er et overveldende flertall som støtter opp om en fremtid for olje- og gassnæringen i Norge. Det er gledelig midt i en valgkamp der enkelte prøver å gi inntrykk av det motsatte, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass. 

Han mener det er spesielt gledelig at det er et stort flertall som mener det er viktig å opprettholde næringen i alle aldersgrupper og hos begge kjønn. Også blant de under tretti år er det 7 av 10 som mener det er viktig å opprettholde næringen. 

– Vi har likevel en stor jobb foran oss, med å fortelle hvor viktig denne industrien er for velferd og arbeidsplasser. Ikke minst har vi en stor jobb i å fortelle hvilken betydning den norske olje- og gassnæringen vil ha for å utvikle nye løsninger som trengs for å greie omstillingen som er nødvendig i energisektoren.