Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Støtte fra partiene til industriens oljekrav

Norsk olje og gass, Norsk Industri, Industri Energi og Fellesforbundet har stilt fem krav til partiene før valget.

VEIVALG: Svarene viser et bredt flertall for at hovedlinjene i norsk oljepolitikk skal videreføres. En samlet industri har utfordret partiene på hvilken oljepolitikk de vil føre dersom de kommer til makten etter valget. 

Les alle kravene og svarene fra partiene på veivalg2017.no

– Vi er svært fornøyd med svarene som viser et solid flertall for å opprettholde stabile og forutsigbare rammevilkår for industrien. Tilgang til nytt areal og stabile skattemessige rammevilkår gir grunnlag for fortsatt høy sysselsetting og velferd, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Selv om støtten til industrien er stor, er ikke alle partiene på linje med industrien.

– Jeg regner med at de som går til stemmeurnene merker seg hvilke partier som ønsker en fortsatt sterk olje- og gassnæring og som dermed ønsker å legge til rette for fortsatt høy aktivitet, verdiskaping, og sysselsetting i Norges viktigste næring, sier Schjøtt-Pedersen.