Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Hele området må konsekvensutredes

LO-kongressen vedtok i dag å konsekvensutrede deler av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Norsk olje og gass mener at alle havområdene bør ses i sammenheng.

I kongressens vedtak står det at LO foreløpig bare vil konsekvensutrede Nordland 6.

– Vi mener at spørsmålet om Lofoten, Vesterålen og Senja bør avgjøres basert på oppdatert kunnskap. Derfor ønsker vi en helhetlig konsekvensutredning hvor også Nordland 7 og Troms 2 konsekvensutredes, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Ressursene i disse områdene kan danne grunnlag for store verdier til fellesskapet. Det vil bety arbeidsplasser og verdiskapning både for regionen og for landet. De enorme investeringene som samfunnet har lagt ned i et gassrør nordover vil også utnyttes på en langt bedre måte dersom det blir aktivitet i alle disse områdene.

 – Vi mener at LO burde gå inn for en konsekvensutredning av hele området, men dersom LOs standpunkt faktisk bidrar til en konsekvensutredning av Nordland 6, er det isolert sett positivt, sier Schjøtt-Pedersen.