Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Møt Norsk olje og gass på Arendalsuka

Norsk olje og gass deltar også i år på Arendalsuka. Her kan du se hvor vi er når, og hva som skjer gjennom uka.

Tirsdag 15. august får vi en løypemelding fra KonKraft-prosjektet "Konkurransekraft – norsk sokkel i endring". Tidligere konsernsjef i Kongsberg Gruppen ASA, Walter Qvam leder prosjektet. I Arendal vil Qvam vil gi en sniktitt på utvalgets forslag innen digitalisering, automatisering og robotisering av norsk olje- og gassnæring. Med seg i Arendal har han blant annet Abelias Håkon Haugli, Innovasjon Norges Anita Krohn Traaseth og Norsk olje og gass' Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Sesjonen ledes av John G. Bernander.

LES OGSÅ: Norsk olje og gass' program under Arendalsuka

Onsdag 16. august har vi invitert Statoils sjefsøkonom Eirik Wærnes og Head of Public Affairs i Statkraft Kjetil Lund for å diskutere de store spørsmålene rundt energi og fremtidsscenarier. Det globale energikonsumet står foran store endringer de neste tiårene. Verden står foran en dobbel utfordring. På den ene siden må vi dekke energibehovet til en global befolkning som antas å øke med 2,5 milliard mennesker frem mot 2050. Samtidig må vi redusere utslippene våre i tråd med målsetningene som er nedfelt i den globale klimaavtalen fra Paris. Samtalen ledes av Marius Lorentzen fra E24.

Torsdag 17. august vier vi til ungdommen. For et år siden ga Norsk olje og gass fem studenter ett år for å stille de store spørsmålene rundt energi, velferd, klima og teknologi. I løpet av året som har gått har Emil, Saresh, Shara, Eyolf og Katrine reist landet rundt for å stille disse spørsmålene. Nå returnerer de til Arendal, der de begynte reisen sin, for å dele sine erfaringer fra året som har godt. Med seg på arrangementet har de ungdomspartiledere fra flere av ungdomspartiene.

Alle arrangementene avholdes på Madam Reiersen fra 14:15 – 15:30.

På tirsdagen er vi også medarrangør av Energy Outlook – Capturing Opportunities – sammen med GCE Node og Norsk Industri. Dit kommer blant annet Norsk olje og gass' styreleder Kristin Færøvik. Klikk her for mer informasjon om arrangementet.