Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Ole Jørgen Bratland/Statoil

Gode nyheter for norsk sokkel

Mange utvinningstillatelser sikrer arbeidsplasser og inntekter for landet.

Representanter fra næringen er samlet i Sandefjord på det årlige oljeindustripolitiske seminaret som gikk av stabelen i dag.

Tildeling av TFO 2017
Olje- og energiminister Terje Søviknes sier regjeringen tilbyr rekordmange 75 utvinningstillatelser på norsk sokkel til 34 ulike selskaper.

— Tilgang til areal er den viktigste forutsetningen for å opprettholde produksjonen av olje og gass i Norge. Det er vår suverent mest lønnsomme næring og bidrar med arbeidsplasser over hele landet, sier administrerende direktør i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Til årets TFO-tildeling (tildeling i forhåndsdefinerte områder) har det vært rekordstor interesse fra hele 39 selskaper. Antallet søknader er over 50 prosent høyere enn i fjor (TFO 2016).

—  Den store interessen rundt årets tildeling viser at aktiviteten på norsk sokkel kan opprettholdes i mange tiår fremover dersom det fortsatt sikres stabile rammebetingelser og tilgang til nytt areal, sier Schjøtt-Pedersen.