Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Skuffende at det ikke blir gjennomført konsekvensutredning

- Det er skuffende at vi heller ikke i neste periode får gjennomført en konsekvensutredning av områdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Det mener administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

- Potensialet for fremtidig verdiskaping og arbeidsplasser fra petroleumsvirksomhet utenfor disse områdene er stort. Vi vet at disse områdene kunne gitt avgjørende bidrag for å motvirke produksjonsfallet som kommer om få år, og som ville gitt mer verdiskaping for Nord-Norge og mer velferd for Norge, sier han etter at regjeringserklæringen ble lagt frem søndag.

Han mener at hvis vi fortsatt skal ha en sterk petroleumsnæring, er det viktig med en forutsigbar og aktiv tildelingspolitikk av arealer til petroleumsindustrien. Ved at regjeringen velger å skyve på konsekvensutredning av området i ytterligere fire år, forutsetter han at næringen får tilgang til mer areal i andre områder.

Schjøtt-Pedersen er fornøyd med at regjeringen vil legge til rette for lønnsom produksjon av olje og gass, blant annet gjennom forutsigbare rammevilkår.

- Vi er glade for at Høyre og Fremskrittspartiet sikrer fortsatt stabilitet i rammevilkår for landets viktigste industri, slik at det ikke skaper usikkerhet om rammevilkårene og svekkelse av attraktiviteten på norsk sokkel.

- I det videre arbeid om rammebetingelsene er det avgjørende viktig at det skjer i nær dialog med næringen, sier Schjøtt-Pedersen.

Han ser også svært positivt på at det skal etableres et senter for lavutslippsløsninger i olje- og gassnæringen.

Les hele den politiske plattformen her.