Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Satser på ledertalentene i oljeindustrien

13 kvinner og sju menn deltar i år på karriereutviklingsprogrammet for talenter i Norsk olje og gass' medlemsbedrifter.

Karriereutviklingsprogram, Norsk olje og gass (KUP) fokuserer på ledelse, styrearbeid, profilering og nettverksbygging og foregår over flere samlinger gjennom året. Det har vært stor rift om de 20 plassene i programmet som startet opp denne uken på vakre Kronen Gaard i Sandnes. Her møtes ledertalenter fra ulike bedrifter i næringen.

- Det er interessant å treffe andre på tvers av bransjen. Det gjør at diskusjonene blir gode. Hvilke fellestrekk har vi og hvordan kan vi trekke sammen? Det er spørsmål vi kan diskutere, sier Therese Elisabet Aarnæs som er senior operations manager i Oceaneering.

Startet i 2008
I 2008 startet Norsk olje og gass Female Future, et karriereutviklingsprogram spesielt rettet mot kvinner. KUP er en videreføring av dette arbeidet, med noen endrede målsettinger. Norsk olje og gass' vurdering er at ledere og talenter fra våre medlemsbedrifter, både kvinner og menn, bør samles i nettverk.

- Målsettingen er fremdeles å få flere kvinner inn i lederstillinger, sier Håvard Hauan som er initiativtaker og drifter programmet på vegne av Norsk olje og gass.

Qian Chai, som er senior reliability engineer i Aker BP, kommer opprinnelig fra Kina, og har bodd 17 år i Norge. Hun mener det er for få kvinner som tar stien inn i ledelse. Det akter hun selv å gjøre noe med.

- Jeg er kommet til et punkt i min karriere der jeg kjenner at det er på tide å ta mer ansvar og ta en lederrolle. Det har jeg veldig lyst til å få til, og det håper jeg programmet kan hjelpe meg med, sier hun.

Det er bedriftene selv som nominerer deltakerne til programmet. Bedriftene forplikter seg til å arbeide for å ta disse inn i ledende stillinger og/eller styrer i bedriften. Deltakerne setter seg personlige mål tilpasset den enkelte bedrift. Det er 20 deltakere med hvert år, fordelt slik at inntil 10 deltakere kan være menn og resten kvinner.

Det faglige innholdet er basert på samarbeid med BI (styrekompetanse), Retorisk institutt og AFF (ledelse og lederutvikling). Styrekompetansekurset gir 7,5 studiepoeng.

Årets KUP-deltakere er:

Mons Svendsen, ConocoPhillips
Ann Elin Mikalsen, ConocoPhillips
Aslaug Undheim, Repsol Norge
Brage Vikaune Aftret, Esso Norge
Håvard Søvik Knutsen, Total E&P Norge
Kjersti Birkeland, Total E&P Norge
Hilde Alexandersen, Capriocorn
Qian Chai, Aker BP
Signe Husebø, Aker BP
Catherine Rawsthorne, Aker BP
Erlend Mjanger, Schlumberger
Tore Sekkelsten, Bayerngas Norge
Mari Svendsen, DEA Norge
Kent Vincent Pedersen, Idemitsu Petroleum
Kjersti Myhre, Statoil
Helene Rodvelt, Statoil
Gro Halnes, Subsea 7
Therese Elisabet Aarnæs, Oceaneering
Kjartan Skjæveland, Norske Shell
Nina Melberg Bø, Wintershall