Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Lønnsforhandlingene for oljeservice avsluttet

Etter to dager med forhandlinger er oppgjøret for oljeservice ferdig. Dermed er alle årets lønnsoppgjør for Norsk olje og gass' tariffavtaler i mål.

14. og 15. mai ble det ført forhandlinger mellom Norsk olje og gass og Industri Energi (Oljeserviceavtalen) og Safe (Brønnserviceavtalen). Lønnsveksten blir på linje med rammen på 2,8 prosent som avtalt i det samordna oppgjøret mellom NHO, YS og LO tidligere i vår.

Satsene i lønnsmatrisen økes med 4500 kroner, gjeldende fra 1. juni i år inklusiv sokkelkompensasjon og feriepenger. Beløpet inkluderer det sentralt avtalte tillegget. Skift/natt-tillegget økes med 4 kroner til 83,50 og helligdagsgodtgjørelsen økes med 75 kroner til 1975 kroner.

- Vi oppnådde enighet med Industri Energi i dette oppgjøret. Det gjorde vi ikke med Safe, men de signerte det siste tilbudet fra oss, og Norsk olje og gass vil gjennomføre lønnsoppgjøret i tråd med det siste tilbudet, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Avtalene er likelydende mellom forbundene.

Om lag 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene.