Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
FOTO: FrP

Statsrådskifte: – Vi ser frem til samarbeidet

Vi gratulerer Kjell-Børge Freiberg som ny olje- og energiminister.

Fredag overtar Kjell-Børge Freiberg som olje- og energiminister etter Terje Søviknes. I tillegg er Toril Charlotte Ulleberg Reynolds utnevnt som ny statssekretær for statsråden sammen med Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

– Norsk olje og gass ser frem til å samarbeide med en ny konstellasjon i Olje- og energidepartementet. Vi vet at Freiberg kjenner godt til departementet og olje- og energipolitikken fra sin tid som statssekretær, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Han trekker frem Freibergs nordnorske bakgrunn som spesielt viktig. 

– Det er en bonus at vår nye statsråd har gode kunnskaper om vår nordligste landsdel - en region som bli en av de viktigste i tiden som kommer når oljenæringen skal utvikle seg i Barentshavet, hvor over halvparten av våre gjenværende ressurser befinner seg, sier Schjøtt-Pedersen.