Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Stort flertall vil beholde norsk olje- og gassindustri

Et stort flertall, hele 74 prosent av alle spurte og 85,5 prosent av de som har bestemt seg, svarer at det er viktig å opprettholde norsk olje- og gassindustri. Det viser en meningsmåling utført av Kantar-TNS på vegne av Norsk olje og gass.

- Dette er en klapp på skulderen for alle som jobber innen olje og gass og viser at et stort flertall av Norges befolkning ser næringens unike betydning for Norge, sier Karl Eirik Schjøtt-Pedersen administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Støtten øker
Undersøkelsen viser at støtten til olje- og gassnæringen har blitt enda sterkere. For ett år siden var det 71 prosent som mente det var viktig å opprettholde næringen. Det er blant kvinner støtten til næringen har økt mest, fra 62 prosent i 2017 til 68 prosent i 2018. 

Bare 13 prosent av de spurte mener det ikke er viktig å opprettholde næringen (12 prosent av mennene og 14 prosent av kvinnene). 

- Dette er gledelige tall, spesielt siden vi stadig hører noen som hevder at næringen ikke har støtte i befolkningen. Jeg tror folk ser at oljenæringen er selve fundamentet for det norske velferdssamfunnet og betyr enormt for arbeidsplasser over hele landet. Det forklarer også den sterke støtten til næringen, sier Schjøtt-Pedersen.