Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Sølv til Norge i Petrochallenge

Denne uken møttes vinnerne av de nasjonale finalene i Norge og på Island til europafinale i universitetsbyen Cambridge.

Etter to timer intensiv leting, tolking av seismikk- og brønndata, kjøp og salg av leteblokker, boring og produksjon - var det til slutt laget fra Island som stakk av med seieren i europafinalen i oljesimuleringsspillet PetroChallenge.

Det norske laget fra Stavanger Katedralskole vant den norske utgaven av PetroChallenge blant 600 konkurrenter i fjor. Selv om forhåndsfavorittene ikke nådde helt opp i finalen, er Liva Rage Aasvold, Knut Einar Gilja Johansen, Johannes Knævelsrud Pettersen og Aleksander Østensen fornøyde med erfaringene fra finalen.

Fra letespill til virkelighet

Etter ferdigspilt finale gikk turen til Schlumbergers forskningssenter i Cambridge, der lærdom fra letespillet blir omsatt til virklighet i laboratoriumet hos verdens største oljeserviceselskap. Der fikk de inngående innføringer innen seismikk, boring og "fluid mechanism".