Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Forhandler om lønn for oljeservice

Lønnsforhandlingene for de organiserte i oljeservice er i gang. Rundt 5000 ansatte er omfattet av avtalene.

Tirsdag 14. mai og onsdag 15. mai er denne uken satt av til forhandlinger på oljeserviceavtalene: Oljeserviceavtalen for Industri Energi og Brønnserviceavtalen for Safe. Avtalene er likelydende.

Årets forhandlinger på oljeservice-området er et mellomoppgjør med regulering av lønnssatsene. NHO og LO/YS har tidligere i år blitt enige om et tillegg på kr. 2.50 per time og et lavlønnstillegg på kr. 2.00. Samtidig ble det anslått en ramme på 3,2 prosent for årets lønnsoppgjør.

- Vår industri har vært gjennom noen tøffe år, og selv om vi ser en bedring av konkurranseevnen er det fortsatt mange utfordringer for olje- og gassnæringen, særlig for leverandørindustrien. Leverandørene opplever et betydelig press på marginene, og det er begrenset hvor mye mer disse kan presses fremover. Derfor er det svært viktig at vi lander et oppgjør som bidrar til å styrke deres konkurranseevne, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Fakta om oljeserviceoppgjøret
I overkant av 5000 ansatte i ulike oljeservicebedrifter (leverandører til oljeselskaper) er omfattet av avtalene. De dekker følgende bedrifter: KCA Deutag Drilling Norge, Altus Intervention, Aker Solutions AS Subsea Ågotnes, Baker Hughes Norge, Halliburton, Oceaneering, Schlumberger Norge, Subsea 7 Norway, Weatherford Norge, Vetco Gray Scandinavia, Benor, Cameron Norge, Enhanced Drilling, Expro Norway, Falck Nutec, Franks International, Speedcast Norway, Intertek Westlab, IOS Tubular Management, Landmark Graphics, NUI AS, Nosefo Tau, Nosefo Bergen, Oceaneering Asset Integrity, Petrotech, PSW Technology, Altus Intervention Technologies, Ramco Norway, ResQ, TWMA Norge, Weatherford Laboratories og Welltec.

Kontakt
Kolbjørn Andreassen, informasjonssjef i Norsk olje og gass, mobil: +47 952 82 808