Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Arendalsuka

Oljeutdannet til arbeidsløshet eller grønt skifte?

Slik blir vårt program for Arendalsuka.

Oljemilliardene flommer over kommunene
Olje- og gassvirksomhet er viktig for norske kommuner. Ikke bare de langs kysten. Næringen bidrar med arbeidsplasser og store inntekter til kommunekasser fra nord til sør og øst til vest. 


Er det bare velstand eller er norske kommuner sårbare og altfor avhengig av petroleumsnæringen?

Vi har invitert olje- og energiministeren til debatt med lokalpolitikere om ringvirkninger fra olje- og gassnæringen tirsdag 13. august.

 

Er petroleumsnæringen et lokomotiv i det grønne skiftet?
Verden trenger mer energi, mat og transport samtidig som klima- og bærekraftproblemer må løses.

Har petroleumsnæringen tatt ansvaret for å være et lokomotiv i det grønne skiftet?

Hvordan bør norsk politikk legge til rette for at verdensledende kompetanse fra norsk petroleumsnæring forvaltes og videreutvikles for å finne løsninger på verdens utfordringer? 

Onsdag 14. august kommer Innovasjon Norge, Norsk olje og gass og klyngene NCE Energy Valley, GCE Ocean Technology og GCE Node med en eksempelrapport på hvordan teknologi fra olje- og gassnæringen overføres og kommersialiseres i andre næringer.

 

Oljeutdannet til grønt skifte?
Aktiviteten i petroleumsnæringen har tatt seg opp etter oljekrisen. Forskningsinstituttet IRIS anslår at næringen trenger 28.000 nyansettelser fra 2018 til 2022. Næringen skal altså ansette folk tilsvarende et fullsatt Ullevaal Stadion.

Mange skal jobbe med å utvikle ny teknologi og redusere utslipp. Samtidig som næringen trenger nye ansatte er mange unge skeptiske til å gå inn i petroleumsnæringen.

Er det lurt av unge å satse på en utdanning innen petroleum?

Norsk olje og gass har invitert studentorganisasjoner til å ta debatten torsdag 15. august.

 

Alle arrangementene avholdes på Madam Reiersen fra 13:00 – 14:15.