Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Stian Danielsen

Viser tiendeklassinger veien til etterspurte utdanninger

Norsk olje og gass, i samarbeid med Maritimt Forum og opplæringskontorene, arrangerte den 19. og 20. november Offshore maritime dager ved Norsk oljemuseum i Stavanger.

430 tiendeklassinger fikk møte representanter fra blant annet Schlumberger, Baker Hughes og Opplæringskontoret for oljerelaterte studier. Elevene fikk spennende innføringer i yrkesfaglige retninger som kan lede til arbeid offshore hos våre medlemsbedrifter. De lærte også om hvilke roller de ulike selskapene spiller i olje- og gassbransjen, og møtte unge lærlinger som ga dem tips om veien videre i utdanningsløpet.

Blant medlemsbedriftene våre sier 55 prosent at de vil trenge stadig flere yrkesfagutdannede de neste fem årene (NHOs kompetansebarometer august 2019). Det største behovet i olje- og gassnæringen er i fagområdene teknikk og industriell produksjon. I tillegg trenges nye faglærte arbeidere til å erstatte mange av de ufaglærte som er på vei ut av offshore-næringen.

Forhåpentlig kan møtet med selskapene inspirere flere elever til å velge en relevant yrkesfaglig utdanning som dekker dette behovet.