Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

- Havbunnsmineraler er en unik mulighet for Norge

- Nå går startskuddet for en ny stor næring for Norge. Havbunnsmineraler kan bli et nytt stort industrieventyr på norsk sokkel, sier Anniken Hauglie, administrerende direktør i Norsk olje og gass.

Rapporten, utarbeidet av Rystad Energy, skisserer mulige årlige inntekter på rundt 180 milliarder kroner og 21.000 arbeidsplasser i et optimistisk scenario.

Rapporten peker på at kun Fiji sitter på større økonomiske rettigheter til formasjoner med blant annet kobolt, sink og kobber. Mineraler som blant annet elbiler, vindturbiner og solcellepaneler er helt avhengige av. Rystad Energy påpeker at jo strengere klimakrav som innføres, jo større vil etterspørselen etter disse mineralene bli.

-  Rapporten understreker at olje- og gassnæringen allerede står midt i det grønne skiftet. Med teknologien og kompetansen som finnes i oljenæringen kan vi skape et nytt industrieventyr med arbeidsplasser over hele landet og store inntekter til fellesskapet, sier Hauglie.

Last ned den overleverte rapporten her.

Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra Aker, Blue Maritime Cluster, GCE Node, GCE Ocean Technology, Loke Marine Minerals, Norsk olje og gass og Norwegian Forum for Marine Minerals.

Pressehenvendelser:

Anniken Hauglie:
Maria Barstad Sanner, mbs@norog.no, 458 83 140