Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
foto: Leif H. Halvorsen

Enighet i oljeservice-mekling

Norsk olje og gass og fagforbundet Safe kom rundt klokken 03:00 natt til torsdag 3.12 til enighet i meklingen innen oljeservice.

Partene ble enige om et økonomisk oppgjør innen Brønnserviceavtalen som er i tråd med rammene i det sentrale frontfagsoppgjøret. Oppgjøret er i samsvar med enigheten som Norsk olje og gass kom fram til med Industri Energi (IE), det største fagforbundet innen oljeserviceområdet, da det pågikk parallelle forhandlinger med Safe og IE i oktober. Safe meldte da brudd, og oppgjøret gikk videre til mekling.

– Vi er tilfredse med at vi etter en krevende mekling som gikk på overtid lyktes å få til en løsning med Safe innen Brønnserviceavtalen, sier forhandlingsleder Jan Hodneland i Norsk olje og gass.

Da Safe meldte brudd, var hovedbegrunnelsen en lokal uenighet Safe hadde med Schlumberger Norge knyttet til en særavtale i bedriften.

– Dette problemet ble også løst i forbindelse med meklingen, men gjorde det ekstra krevende å komme fram til en løsning på denne avtalen i årets oppgjør, sier Hodneland.

Safe har nærmere 700 medlemmer som er omfattet av Brønnserviceavtalen. Totalt er i overkant av 5000 ansatte i ulike leverandørbedrifter omfattet av de ulike avtalene innen oljeservice-området. Disse bedriftene leverer tjenester til oljeselskapenes virksomhet på installasjoner til havs.

Norsk olje og gass har med dette fullført forhandlingene innen de ulike avtaleområdene i årets lønnsoppgjør.

Informasjonsansvarlig:
Leif Harald Halvorsen, fagsjef medlemskontakt i Norsk olje og gass,
mobil: (+47) 91 70 15 15, e-post: lhh(a)norog.no