Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Anne Marie Lomeland

Mekling innen oljeservice med Safe

Meklingen i oljeserviceoppgjøret mellom Norsk olje og gass og Safe (Sammenslutningen av fagorganiserte i energisektoren) finner sted i dag, onsdag 2. desember.

Det er satt av én dag til meklingen på den såkalte Brønnserviceavtalen som Safe er part i, og fristen er ved midnatt (kl. 24.00) natt til torsdag 3.12. Safe meldte brudd i forhandlingene som fant sted i oktober, og hovedgrunnen til bruddet var en intern konflikt på lokalt nivå i Schlumberger Norge knyttet til en særavtale i bedriften.

Dersom meklingen ikke fører fram til en løsning, vil Safe ta ut 262 medlemmer i Schlumberger Norge i streik.

Totalt har Safe nærmere 700 medlemmer som er omfattet av Brønnserviceavtalen. Bedriften har ulike oppdrag for en rekke operatørselskaper til havs. En eventuell streik vil få konsekvenser for planlagte aktiviteter på installasjoner operert av Equinor, Aker BP, Vår Energi, Lundin Energy Norway, MOL Norge og ConocoPhillips Norge.

I forhandlingene innen oljeservice i oktober kom Norsk olje og gass til enighet med Industri Energi, som har en tilsvarende, parallell avtale for mer enn 4600 av sine medlemmer. Løsningen var i tråd med rammen i frontfagsoppgjøret.

Totalt er i overkant av 5000 ansatte i ulike leverandørbedrifter innen oljeservice omfattet av de ulike avtalene innen oljeservice-området. Disse bedriftene leverer tjenester til oljeselskapenes virksomhet på installasjoner til havs.

Bedriftene som er omfattet av Brønnserviceavtalen med Safe, er: Schlumberger Norge, Halliburton, Baker Hughes Norge, Oceaneering, Subsea 7 Norway, Weatherford Norge og Vetco Gray Scandinavia.

Informasjonsansvarlig:
Leif Harald Halvorsen, fagsjef medlemskontakt i Norsk olje og gass, mobil: (+47) 91 70 15 15, e-post: lhh(a)norog.no