Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Stian Danielsen

Vil du være med å finne morgendagens løsninger?

I dag braker det løs med digital utdanningsmesse for elever i hele landet. Unge ansatte i olje- og gassnæringen forteller hvorfor elevene bør velge en utdanning innenfor vår bransje.

Christina Berge er 28 år og jobber som petroleumsingeniør for Lundin Energy Norway. 

– Jeg har en mastergrad i petroleumsteknologi fra Universitetet i Bergen, og utvekslet også til Svalbard i løpet av studiet. Jeg følger til daglig opp produksjonen fra Edvard Grieg-feltet. Jeg jobber stort sett fra kontoret, men reiser også offshore for diverse brønnoperasjoner. 

– Det beste med jobben min er at jobbhverdagen min er veldig variert, jeg får være med på ulike prosjekter og ingen dager er like. I tillegg møter jeg mange flinke og spennende folk som brenner for det de driver med.

Yasser Haddad er 29 år og jobber som ingeniør hos Baker Hughes

– Jeg kommer fra Oslo, og har en mastergrad innenfor petroleumsteknologi. Jeg jobber som sementingeniør hos Baker Hughes. I den stillingen har jeg ansvar for planleggingen og utførelsen av sementjobber offshore. Det beste med jobben at jeg har en variert hverdag, der jeg er med på å planlegge operasjoner. Derfor involverer jobben både teoretiske og praktiske utfordringer, noe jeg stortrives med.

– My av grunnen til at jeg bestemte meg å jobbe i olje og gass bransjen er at det er en internasjonal bransje fylt med personer fra forskjellige land og bakgrunner.

Else Nedrebø Nesse er 25 år og jobber som geolog på leteavdelingen i DNO Norge.

– Jeg har en mastergrad i petroleumsfag fra NTNU i Trondheim med spesialisering i petroleumsgeologi. Arbeidsoppgavene mine er å kartlegge mulige olje- og gassforekomster og modne disse frem mot en borebeslutning.

– Det beste med min jobb er arbeidsmiljøet! Kreativitet, kunnskap og tett samarbeid er viktig for å komme opp med nye ideer til hvordan vi kan gjøre nye funn. Vi geologer bruker ulike data, teknologier og fremgangsmåter for å finne ut hvor det kan være olje og gass i undergrunnen, som gir oss en svært spennende og variert arbeidsdag.

– Nye funn er viktig for å opprettholde aktiviteten på norsk sokkel, samtidig som vi må jobbe med å kutte utslipp for å klimamålene. Kompetanse og teknologi fra leting kan bidra til det grønne skiftet, for eksempel kartlegging av reservoarer til CO2 lagring eller dyphavsmineraler. For meg er det viktig å kunne bidra til å dekke dagens energibehov, samtidig som det utvikles nye og bærekraftige løsninger for fremtiden.

Hang Hoang er 27 år og jobber som controller i INEOS Norge.

– Jeg kommer fra Oslo, og er utdannet siviløkonom med spesialisering i anvendt finans fra Universitet i Stavanger. Jeg jobber i finansavdelingen hos INEOS Norge. Som controller er ingen arbeidsdager like. Jeg får bryne meg på alt fra rapporteringer, følge opp letelinsenser til å håndtere gassalget, og mye mer.

– Det beste med jobben min er alle de dyktige og kunnskapsrike menneskene jeg får møte og lære av. Økonomene ofte innblandet i alle avdelinger i selskapet og derfor blir arbeidsoppgavene veldig varierte. Jeg er glad for at jeg jobber i en kompetent industri som både produserer olje og gass, og samtidig satser tungt på å være i forkant av den kommende energiomstillingen».

 Karoline Thu Skjærpe er 28 år og jobber som geolog i Wintershall DEA.

– Heisann! Jeg er en stolt Sandnesgauk som er glad i stein. Jeg er geolog og jobber i det tyske selskapet Wintershall Dea.  På fritiden driver jeg med mye forskjellig som klatring, strikking, ski og fjellturer. Familie og venner har også selvsagt høy prioritet.  

– Det beste med jobben min er at jeg møter mange spennende mennesker fra ulike kulturer hver eneste dag. Jobben tar meg til steder jeg aldri hadde dratt til selv. I tillegg er jeg med å former store industriprosjekter som er viktig for både selskapet og landet vårt. For øyeblikket jobber jeg som reservoar geolog i utviklingsavdelingen vår. Her ønsker vi å optimalisere prosjektene slik at vi får mest mulig ut av investeringene på en trygg og sikker måte. Teknologiutvikling, ett internasjonalt miljø og geologien var fristende faktorer som gjorde at jeg valgte denne bransjen.  

 Vil du jobbe sammen med oss?

Sammen er vi unge ansatte i Norges største næring, nemlig olje- og gassnæringen. Vi brenner for energi, klima og teknologi. Hos oss er mangfoldet stort og det er plass til mennesker med ulike utdanninger og bakgrunner. Næringen vår er i endring, og vi trenger de beste hodene for å løse morgendagens utfordringer. 

 

Hos oss kan du være med på å jobbe for at energiforbruket fra olje og gass har lavest mulig utslipp. Du kan være med på å utvikle teknologi som gir null utslipp. Du kan hjelpe oss med å nå klimamålene.

Vi jobber med energiutvikling, klimaløsninger og velferd. Vi trenger også deg som ønsker å produsere noe, planlegge utbygging av nye plattformer eller jobbe i prosessen offshore. Eller deg som ønsker å lete etter mer olje og gass, kanskje på steder ingen har lett tidligere.

Vi driver også med markedsføring, salg og regnskap, og har høyt fokus på helse, sikkerhet og miljø. Mulighetene er mange.

Vi deler gjerne våre erfaringer fra studiene og arbeidshverdagen med dere.

Møt unge ansatte i næringen på utdanningsmessene 2021!

I tiden fremover vil Christina Berge, Yasser Haddad, Else Nedrebø Nesse, Hang Hoang og Karoline Thu Skjærpe ha digital stand på www.tautdanning.no. Du registrerer deg til messene her og du finner den digitale utdanningsmessen her. Dette er en unik mulighet til å få gode samtaler og nyttig informasjon om utdanning- og karrierevalg! Der kan alle elever stikke innom for å ta en prat med de unge ansatte i olje- og gassnæringen over chat eller video.

Du kan også delta på quiz og få mer informasjon om mulighetene næringen har å by på. De vil også vise hverdagen sin på Instagram, så følg med.