Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Mats Bakken

Skattepakken sikrer arbeidsplasser

SSB øker anslagene for investeringer i petroleum for 2021. Olje- og gassbransjen venter å investere for 173, 6 milliarder kroner i år.

– Mye av usikkerheten vi så i vår er redusert. Det gir trygghet for de om lag 200.000 menneskene som jobber i næringen vår, og sikrer Norge økte inntekter i fremtiden, sier administrerende direktør Anniken Hauglie.

Investeringene i år ligger an til å bli lavere enn i fjor. I 2020 ble det investert for 179,3 milliarder kroner, ifølge SSB.

– Men det er viktig å huske på at SSB først tar med utbyggingsprosjekter i tellingen når PUD er levert. SSB venter PUD på flere prosjekter i år. Norsk olje og gass selv anslått i vår egen investeringsanalyse investeringer på 178, 4 mrd. kroner i 2021, sier hun

SSB skriver videre at det kan hevdes at oljeselskapene har opprettholdt om lag det investeringsnivået de budsjetterte med før pandemien inntraff.

– Dette viser hvor viktig oljepakken var og at den virker etter hensikten. Mange arbeidsplasser er reddet, og prosjekter som vil gi fellesskapet store inntekter gjennomføres i tråd med planene før koronakrisen, sier Hauglie.