Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Likestilling og mangfold i oljebransjen

"Å være kvinne i et mannsdominert yrke er helt fantastisk" var tema på årets 8. marslunsj i regi av Industri Energi, Petro Ladies Club og Norsk olje og gass. Hele samtalen kan du se her.

Nylig leste vi en kronikk i Dagens Næringsliv med tittelen "Å være kvinne i et mannsdominert yrke er helt fantastisk." Det skrev Hege Austeng, som er en av få kvinner med yrkeskompetanse innen maritime fag, og som drømmer om å jobbe offshore. Det er mange enig i, men burde vi ikke da hatt flere kvinner i vår næring?

Siden 2016 har kvinneandelen i oljebransjen falt fra 20 til 19 prosent. Mens kvinneandelen offshore er på 4-5 prosent, er kvinneandelen på land på rundt 45 prosent. Hva kan vi gjøre for å bedre kjønnsbalansen, og hvorfor er det viktig? Det var bakteppet for 8. mars-samtalen som Petro Ladies Club, Industri Energi og Norsk olje og gass inviterte til i dag.

Anniken Hauglie, adm.dir. i Norsk olje og gass ønsket velkommen. Deretter ledet Alida Domaas, leder av Industri Energi Student en panelsamtale mellom

  • Anne Grete Ellingsen, verdens første kvinnelige plattformsjef
  • Lill Heidi Bakkerud, første kvinne i Norge som tok fagbrev i prosess og kjemi og nestleder i Industri Energi
  • Hege Susanne Blåsternes, letesjef for Norskehavet i Vår Energi som jobber for bedre kjønnsbalanse i selskapet

Hele samtalen kan du se her: