Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Norsk olje og gass

Fem gode grunner til å velge teknologiutdanning

Vil du være med å forme fremtiden? Her er fem gode grunner for å velge teknologifag.

1. Klima: Olje- og gassnæringen har satt seg store mål. Frem mot 2050 skal næringen redusere utslippene til å bli nær null. Utdanner du deg innen teknologifag betyr det at du kan være med på laget som skal utvikle nye klimaløsninger som gir stor effekt. Vi skal rense naturgassen og lage rent hydrogen. Vi skal fange klimagassen CO2 og sende den ned i bakken. Vi skal bygge ut vindkraft til havs og sende strøm til land.

2. Fremtidsrettet: Gjennom teknologiutdanningen får du bred bakgrunn innen teknologi og vitenskap. Dette er kunnskaper som lett kan overføres til andre fagfelt, fra olje og gass til fornybar energiteknologi. Det betyr at du det du lærer vil kunne brukes gjennom hele livet –  i mange forskjellige typer jobber – og i mange ulike bedrifter.

3. Fleksibel: Etter utdanningen er mulighetene mange i olje- og gassnæringen, uansett livssituasjon. Foretrekker du vanlig arbeidstid kan du jobbe på kontor. Ønsker du kortere arbeidsperioder med jobb og lengre perioder med fri kan du jobbe ute i havet. Her er det mye opp til deg selv hva du ønsker å gjøre.

4. Varig: Olje og gass vil være en dominerende energibærer i flere tiår til og bruksområdet utvides stadig. I fremtiden skal mindre forbrennes, mens bruken øker innen petrokjemisk industri. De trenger olje og gass for å lage et uendelig antall produkter som medisiner, klær, møbler, batterier, elektriske biler, leppestift, mobiltelefoner, kontaktlinser og det meste av alt det andre moderne mennesker behøver i hverdagen.

5. Verdifull: Nær halvparten av oljen og gassen på norsk sokkel er produsert og solgt. Det har skapt enorme verdier for alle i Norge. Det er viktig at vi fremover også gjør en god jobb med å hente opp disse verdifulle ressursene. Da vil Norge skape mange arbeidsplasser, kompetanse, ny teknologi og store inntekter til fellesskapet. Det vil du bidra med når du velger teknologifag.

Nå har du muligheten til å velge en utdanning som gir deg inngangsbillett til en spennende bransje som gjør deg i stand til å forme fremtiden. Ta en prat med studieveilederen. Sjekk nettsidene til høgskolene og universitetene. Se hvilke muligheter teknologifag gir. Ønsker du å gjøre en forskjell, er valget ditt. Lykke til!