Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Forhandler om lønn

Tirsdag og onsdag denne uken er det forhandlinger om sokkelavtalene for om lag 7000 operatør-, boring- og forpleiningsansatte på sokkelen.

Industri Energi, SAFE og Lederne forhandler på vegne av de ansatte. Norsk olje og gass forhandler på vegne av arbeidsgiverne.  Årets lønnsoppgjør er et mellomoppgjør. I et mellomoppgjør forhandles det i hovedsak kun om lønn, og ikke om øvrige endringer i tariffavtalene.

I det sentrale oppgjøret mellom NHO og LO/YS ble partene enige om et generelt tillegg på 2,25 kroner, og et ekstra tillegg for de lavest lønte på 1 krone per time. Det gir en økonomisk ramme på 2,7 prosent. Denne rammen skal dette og andre oppgjør forholde seg til.

- Næringen, i likhet med samfunnet for øvrig, står midt i en krevende situasjon grunnet koronapandemien. Det er viktig at partene tar ansvar og viser moderasjon midt i den største økonomiske krisen Norge har hatt i moderne tid, sier forhandlingsleder Elisabeth Brattebø Fenne, som er direktør Arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Om lag 7000 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Neptune Energy Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Wintershall Dea Norge, Vår Energi, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge AS, ESS Support Services AS, Sodexo Remote Sites Norway AS, Coor Service Management, 4Service Offshore Hotels AS.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder Arbeidsliv og operative forhold mob: 95 28 28 08