Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Konferanse: Marine mineraler

Marine mineraler kan bli en viktig del av energitransformasjonen. 14. juni deltar vi på Underwater Technology Conference 2022 for å diskutere Norges rolle her.

Når? 14. juni 09:30-14:00

Hvor? USF Verftet, Georgernes Verft 12, Bergen

Les mer om programmet her.

Meld deg på her.

Hildegunn T. Blindheim vil snakke om hvordan norsk olje- og gassindustri er med i energiomstillingen og jobber med teknologioverføringer til fremvoksende havnæringer som akselerer energiomstillingen.

- Den enorme omstillingen av energisystemene som verden står overfor vil kreve store mengder mineraler og metaller. Det er ikke lenger et spørsmål om mineralbehovet vil øke fremover, men hvor mye. Sier vi nei til utvinning i Norge, sier vi ja til utvinning andre steder. Norge og norsk industri kan utvinne mineraler med høyt fokus på miljøsikkerhet og lokal verdiskaping, sier Hildegunn T. Blindheim, administrerende direktør i Norsk olje og gass. 

Norsk olje og gass er en arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for selskaper som driver eller er leverandører til olje- og gassvirksomhet, havbasert fornybar energiproduksjon, Co2-fangst- og lagringsvirksomhet og havbasert mineralvirksomhet i Norge.