Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde

Mekling i gang på sokkelavtalene

Mekling har startet mellom Norsk olje og gass og fagforbundene Industri Energi, Safe og Lederne for ansatte på sokkelen.

Det ble brudd i lønnsforhandlingene i mai. Fredag 10. og lørdag 11. juni møtes derfor partene hos Riksmekleren i Oslo. Meklingen ledes av riksmekler Mats Wilhelm Ruland som har med seg mekler Richard Saue.

- Frontfaget, som ble avtalt tidligere i vår, danner grunnlaget for alle andre oppgjør i norsk arbeidsliv. Derfor er det viktig å lande vårt oppgjør i tråd med frontfaget, slik at lønnsnivået i Norge ikke blir så høyt at det går utover bedriftene som eksporterer og konkurrerer internasjonalt, sier Elisabeth Brattebø Fenne som er forhandlingsleder og direktør arbeidsliv i Norsk olje og gass.

Varsler plassfratredelser for 845 medlemmer

De tre fagforbundene har varslet plassfratredelse for totalt 845 medlemmer hvis det ikke blir enighet gjennom meklingen.

Industri Energi har varslet fratredelse for 251 operatøransatte medlemmer i Equinor ASA som arbeider på installasjonene Njord A og Johan Sverdrup P2 (fase 2), samt medlemmer i Aker BP som arbeider på Valhall.

Innen forpleining tar Industri Energi ut 46 medlemmer ansatt i ESS Support Services AS og 4Service Offshore Hotels som jobber på boliginnretningene "Safe Boreas", "Floatel Endurance" og "Floatel Superior".

I tillegg er det tatt ut 276 medlemmer på boring i KCA Deutag Drilling Norge som arbeider på installasjonene Oseberg B, Oseberg C; Oseberg Sør, Oseberg Øst, Ringhorne, og Kvitebjørn.

Safe har tatt ut 40 operatøransatte som jobber på Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst. I tillegg er det tatt ut 158 medlemmer på boring i KCA Deutag Drilling Norge som arbeider på Oseberg Sør, Oseberg Øst, Oseberg B, Oseberg C, Ringhorne, Kvitebjørn, samt gjennom vikarpool.

Lederne har tatt ut plassfratredelse for 74 operatøransatte som jobber på Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst.

Konsekvenser hvis streik

En eventuell streik vil kunne få konsekvenser for produksjon på berørte felt.

Det er for tiden revisjonstans på Valhall frem til 24. juni. En streik vil utsette den planlagte produksjonsoppstarten.

Om lag 7300 ansatte er omfattet av sokkelavtalene. Disse jobber i oljeselskap, med forpleining og som borepersonell i følgende bedrifter:

Equinor, ConocoPhillips Norge, Aker BP, Vår Energi, Wintershall Dea Norge, Lundin Energy Norway, Repsol Norge, Neptune Energy Norge, OKEA, KCA Deutag Drilling Norge, Sodexo Remote Sites Norway, ESS Support Services, Coor Service Management og 4Service Offshore Hotels.

Kontaktperson

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil 952 82 808