Hopp til innhold

Det kan se ut som du har skrudd av JavaScript i nettleseren din. Vi har prøvd å tilpasse siden for bruk uten JavaScript, men det vil dessverre resultere i noe redusert funksjonalitet

Nyhetsbilde
Foto: Roar Lindefjeld og Bo B. Randulff

Streik vil ramme gasseksporten betydelig

Om lag 13 prosent av gasseksporten fra Norge til utlandet vil falle bort som følge av den varslede opptrappingen fra Lederne.

Forbundet Lederne har varslet at de fra 5. juli tar ut 74 medlemmer på Gudrun, Oseberg Sør og Oseberg Øst. Alle tre felt vil måtte stenge ned som følge av streik.

En ny varslet opptrapping fra 6. juli tar ut 117 medlemmer på Heidrun, Aasta Hansteen og Kristin. Det vil medføre at også disse feltene vil måtte stenge produksjonen. I tillegg vil Tyrihans måtte stenge ned som følge av at Kristin stenger ned.

Streiken vil medføre en tapt oljeproduksjon på 130.000 fat om dagen og en tapt gassproduksjon på 292.000 fat oljeekvivalenter om dagen. Det tilsvarer rundt 13 prosent av den totale gassproduksjonen på norsk sokkel.

Dette kommer som en konsekvens av at forbundet Lederne går ut i streik etter at det torsdag 30. juni ble kjent at forbundets medlemmer takket nei til oppgjøret som ble fremforhandlet under mekling på Sokkelavtalene tidligere i juni.

Forbundene Industri Energi og Safe, som representerer rundt 85 prosent av de operatøransatte på norsk sokkel, har begge takket ja til årets oppgjør. Der ble det gitt et generelt tillegg på 32.200 kroner i tillegg til heving av flere satser.

Lederne har operatøransatte medlemmer i følgende selskaper: Equinor ASA, ConocoPhillips Norge, Neptune Energy Norge AS, og OKEA ASA.

Kontaktperson

Kolbjørn Andreassen, kommunikasjonsleder for arbeidsliv og operative forhold i Norsk olje og gass, mobil 952 82 808